Ny trojaner på Android Market

Ny trojaner på Android Market

Spillet Tap Snake er egentlig en klient for et spionprogram.

Symantec og F-Secure går nå ut og advarer mot spillet Tap Snake for Android-telefoner.

Applikasjonen er et klassisk slangespill, klippet fra kodeeksemplene som Google har gitt ut til Android-plattformen. I virkeligheten er dette også en klient for applikasjonen GPS Spy, som selges for fem dollar.

Ved å laste ned Tap Snake på telefonen du vil spionere på og registrere en kode og epost-adresse på telefonen, og videre laste ned GPS Spy på din egen telefon, kan du få vite hvor telefonen med "slangespillet" befinner seg til enhver tid.

Sier ikke fra

- GPS Spy bruker data fra Tap Snake for å vise hvor personen befinner seg i Google Maps, forteller Symantec på sin blogg.

Spillet har vært tilgjengelig fra den offisielle Android Market-applikasjonen. I Norge dukker den ikke lenger opp, men både "spillet" og GPS Spy er fortsatt mulig å laste ned fra nettet.

Slangespillet holder seg kjørende i bakgrunnen, slik at spionen alltid har data å se på. "Spillet" sier heller ikke i fra om hva det i virkeligheten er, men Android-systemet advarer om at applikasjonen kan lese dine gps-data.

Trenger fysisk adgang

- Det finnes mange applikasjoner som kan gjøre det samme som dette, forteller Symantec.

- Men de påstår ikke at de gjør noe annet. Derfor kaller vi dette tilfellet for en trojaner.

Som nevnt trenger man fysisk adgang til telefonen man vil spionere på, noe som gjør trusselen mindre enn den kunne vært. Men Symantec frykter at mange vil prøve å lure andre til å installere "spillet", og for eksempel fortelle at man må skrive inn en spesiell kode og epost-adresse for å bruke den.

Les om:

Sikkerhet