Ny trojaner rapper data

Ny trojaner rapper data

Denne smådjevelen gjør et iherdig forsøk på å lure brukere ved å få dem til å reaktivere Windows.

Symantec advarer mot en ny trojaner. Den destruktive koden opptrer som et program for Windows-aktivering. Hensikten er å lure brukere til å gi fra seg kredittkort-informasjon.

Trojaneren skal ifølge Symantec være teknisk ukomplisert, mens det er lagt ned mye arbeid i få få den til å virke legitim. Straks trojaneren er installert, får den opp et legitimt utseende skjermbilde der det opplyses at brukerens kopi av Windows ble aktivert av en utenforstående. Følgende melding kommer opp på skjermen:

"To help reduce software piracy, please re-activate your copy of Windows now. We will ask you for your billing details, but your credit card will NOT be charged"

Velger du "No", blir pc-en skrudd av. Velger du "Yes" , kommer det opp et nytt skjermbilde der du blir bedt om å oppgi navn og kredittkortinformasjon, som deretter overføres til hackerens server forklarer Symantec.

LES OGSÅ: Epost-advarsel kidnapper pc-en

Triojaneren er mest skummel fordi den virker meget troverdig, i den forstand at instruksene som kommer opp er akkurat som i Windows. Hvis man for eksempel klikker på nettstedet det henvises til i det første vinduet, blir man rutet til Microsofts antipirat-nettsted.

Faktisk vil også Microsoft noen ganger be brukeren reaktivere Windows. Men det er verdt merke seg at selskapet aldri ber om personlig informasjon til dette formålet. I Windows Vista, som ikke er et mål for trojaneren Kardphisher, er reaktivering enda mer vanlig.

I januar måtte Microsoft rette en feil i Vistas antipirat-teknologi som utløste en instruks til brukerne om å reaktivere systemet.

Les om: