Ny Vista verre for pirater

Ny Vista verre for pirater

Microsoft utvider sitt program mot piratkopiering i Vista Service Pack 1.

Som et ledd i kampen mot piratkopiering av programvare utvider Microsoft nå sitt WGA (Windows Genuine Advantage) program. Konkret vil Microsoft adressere to kjente svakheter i aktiveringsprosessen av Windows Vista. Oppdateringene rundt aktiveringen kommer med Windows Vista Service Pack 1 (SP1) i første kvartal av 2008.

LES OGSÅ: Ny XP knuser Vista

Svakhetene som skal fjernes i Vista SP1 er kjent som OEM Bios exploit og Grace Timer exploit. Førstnevnte modifiserer systemfiler og BIOS-et på hovedkortet for å etterlikne produktaktiveringen som skjer når Windows er preinstallert på maskinen.

Grace Timer forsøker å utvide perioden fra installasjon til aktivering, i mange tilfeller har den obligatoriske aktiveringsdatoen blitt flyttet til år 2099, melder Microsoft, som advarer mot at slike endringer kan destabilisere nøkkelkomponenter i Vista.

LES OGSÅ: XP er Vistas verste fiende

Basert på tilbakemeldinger fra kunder og partnere gjør Microsoft også gjøre noen endringer for å sikre at WGA-programmet blir mer effektivt, og differensierer brukeropplevelsen for kunder med ekte og med uekte programvare. Kunder med piratkopiert programvare vil bli tydelig varslet og informert hvordan de kan bytte til ekte vare. Dette skal ikke gå utover brukeropplevelsen til kunder med ekte programvare. Disse endringene blir også iverksatt med SP1 og senere med Windows Server 2008.

Sikkerhet