Nye Mac OS åpent for angrep

Nye Mac OS åpent for angrep

Snow Leopard kommer med en gammel Flash-versjon som også inneholder sikkerhetshull. Oppdater nå!

Apples nye operativsystem kommer med en utdatert og sårbar versjon av Adobes Flash-spiller, melder ZDNet.

Den nyeste versjonen av Flash-spilleren for Mac er 10.0.32.18. Hvis du sjekker versjonsnummeret etter at du har installert OS X 10.6 Snow Leopard, vil du imidlertid se at du har versjon 10.0.23.1 (hvis du ikke har oppdatert).

Både Adobe og flere sikkerhetseksperter oppfordrer nå alle Mac-brukere til å oppdatere til den nyeste Flash-versjonen, ettersom den gamle versjonen inneholder flere hull.

Nedgradert i oppgraderingen

Ifølge sikkerhetsselskapet Intego spiller det ingen rolle om du oppdaterte spilleren før du oppgraderte til Snow Leopard. Intego stiller seg undrende til Apples rutiner.

- Det ser ut til at Apple sender ut en utdatert og farlig versjon av Flash, skriver Intego på sine nettsider .

- Den nye versjonen (10.0.23.1) har vært ute en stund; det er ingen grunn til at Apple skal sende med en gammel versjon, skriver sikkerhetsselskapet.

Hackerne elsker Flash

Teknologikonsulent i sikkerhetsprogramvareselskapet Sophos, Graham Cluley, synes det er rart at Snow Leopard-brukere ikke får beskjed om at Flash-versjonen deres er nedgradert. Cluley synes det er urovekkende fordi han mener at Adobe er det "nye Microsoft" når det kommer til sårbarheter.

- Vi vet at hackere fortsetter å finne sikkerhetshull i Adobes kode - og det er svært bekymringsfullt fordi det brukes av så mange, både på Mac og PC, skriver Cluley i et blogginnlegg.

En forklaring på at Mac OS X 10.6 Snow Leopard kommer med en eldre versjon av Flash Player er at operativsystemet ble ferdigstilt for flere uker/måneder siden, før den oppdaterte versjonen ble sluppet. Apple har ikke kommentert saken.

Last ned nyeste versjon av Adobe Flash fra www.adobe.com/go/getflashplayer

Sikkerhet