To nye Mac-trojanere oppdaget

To nye Mac-trojanere oppdaget

Skjuler seg i PDF-filer og Flash Player-installasjoner.

De siste dagene har to nye trojanere som kan angripe Mac-brukere blitt oppdaget, melder Macworld Sverige.

På fredag rapporterte sikkerhetsselskapet F-Secure om en ny trojaner som kan infisere Mac-er via en PDF-fil. Trojaneren, kalt Revir, åpner en bakdør til Mac-en som kan utnyttes av hackere.

Mandag kom dessuten en ny advarsel fra sikkerhetsselskapet Intego. Den andre trojaneren, kalt Flashback, skjuler seg som en installasjonsfil for Adobe Flash Player, og er oppdaget på nettet via lenker som ser ut til å peke til Adobes nettsider. Lion-brukere kan være sårbare for angrepet ettersom Flash ikke kommer forhåndsinstallert i operativsystemet.

Ifølge Intego er risikoen for å bli infisert av Flashback lav. Selskapet har så langt bare fått en rapport om trojaneren, skriver selskapet i et blogginnlegg.

Xprotect delvis oppdatert

Apple skal allerede ha sluppet en oppdatering til det innebygde Xproctect-sikkerhetsverktøyet i Lion og Snow Leopard som blokkerer den PDF-baserte trojaneren. En ny oppdatering som sperrer den nye Flash-trojaneren dukker forhåpentligvis opp snart.

For å beskytte seg mot denne typen trojanere, kan det være lurt å fjerne markeringen ved "åpne sikre filer etter nedlasting"-valget i nettleseren Safari. Det sørger for at den infiserte filen ikke åpnes automatisk. Å beskytte Mac-en sin mot Flashback-trojaneren kan gjøres ved å laste ned Flash fra Adobe.com.

Ellers kan det være lurt å installere et antivirusprogram, og selvfølgelig bruke sunn fornuft når du surfer rundt omkring på nettet.

Les om:

Sikkerhet