Nye sikkerhetspakker fra Symantec

Nye sikkerhetspakker fra Symantec

To nye suiter, ny endepunktløsning og ny backupløsning skal sikre små og store bedrifter mot trusler og datatap.

I en ny sikkerhetsrapport går det frem at Symantec oppdaget over 245 millioner infeksjonsforsøk fra skadelig programvare hver måned i 2008. Mer enn 60 prosent av alle Symantecs signaturer ble laget i 2008, noe som betyr at Symantec avdekket flere nye trusler dette året enn på 27 år til sammen.

Denne rapporten var foranledningen for en lansering av to nye sikkerhetspakker for henholdsvis små og store bedrifter. De nye løsningene inneholder en rekke nyheter, og har fått navnet Protection Suite ettersom de i tillegg til trusselbeskyttelse tilbyr backup- og gjenopprettingfunksjonalitet.

Enklere brukergrensesnitt

Symantec Protection Suite Small Business Edition er myntet på selskaper med mellom 10 og 99 ansatte uten egen it-ansvarlig. Den omfatter nye Symantec Endpoint Protection Small Business Edition 12.0, som tilbyr host-basert eller lokal innbruddssikring, brannmur og enhetsstyring i tillegg til beskyttelse mot virus, spyware og rootkit-trusler.

I tillegg inneholder pakken Symantec Antivirus for Mac, Mail Security for Microsoft Exchange og Premium Antispam.

Sikkerhetspakken har blant annet et forenklet brukergrensesnitt som gir bedre oversikt over maskinene i nettverket og gjør løsningen enklere å bruke også for bedrifter med begrenset it-kompetanse.

- Det gir enklere konfigurering og utrulling. Det kunden ønsker å vite er en komplett status og om maskinene er beskyttet. Men de kan også gå dypere inn i rapportene og se hvor mange porter som er skannet og liknende om de ønsker det, sier Hans Peter Østrem i Symantec Norge.

For mellommarkedet og bedrifter med mer enn 100 ansatte lanserte Symantec også Protection Suite Enterprise Edition.

Denne er vesentlig mer omfattende enn smb-versjonen, og tilbyr blant annet Endpoint Protection, Network Access Control Self Enforcement og antivirus for Mac, Linux og Windows Mobile. For epostsikkerhet omfatter Enterprise-utgaven også Brightmail Gateway, Mail Security for Microsoft Exchange og Domino samt Symantec Premium Antispam.

Kan holde øye med kundens sikkerhetsstatus

I tillegg er begge sikkerhetspakkene utstyrt med med en ny backupløsning kalt Symantec Backup Exec System Recovery Desktop Edition. Denne gjør det ifølge Symantec mulig å gjenopprette enkeltfiler og mapper på få sekunder.

- Dette tilsvarer det vi har gjorde på privatmarkedet med Norton 360. Der er også backup inkludert. Få små bedrifter har egen it-ansvarlig, og det gjør det utfordrende å jobbe med sikkerhet og it generelt, sier Hans Peter Østrem.

Løsningene gjør det mulig for partnere å selge sikkerhetssuitene til sine kunder og tilby tjenester som for eksempel backup som en administrert løsning.

- Forhandleren kan også gå inn og se status for kunden. Vi er ikke ute etter å ta vekk konsulentmulighetene, men å gi forhandlerne flere måter å gjøre det på.

Symantec har satt ned prisen for smb-pakken, som vil ligge på mellom 300 og 400 kroner per brukerlisens inkludert ett års gratis vedlikehold. Prisen for Enterprise-utgaven forblir den samme.

I forbindelse med lanseringen annonserte Symantec også oppkjøpet av det amerikanske websikkerhetsselskapet Mi5 Networks. Målet er å integrere Mi5s funksjonalitet i nye versjoner av Protection Suitene som vil komme senere i år.

LES OGSÅ: Epost-lager for fremtiden

Les om:

Sikkerhet