Nytt fellesforetak på it-sikkerhet

IT-SIKKERHET: Forsvarsleverandøren Raytheon Company opprettert nytt sikkerhetsselskap med Websense. (Illustrasjonsfoto: Istock)

Nytt fellesforetak på it-sikkerhet

Sikkerhetsselskapet Websense og den amerikanske forsvarsleverandøren Raytheon Company slår seg sammen og danner nytt sikkerhetsselskap.

I en komplisert avtale har Websense-eier Vista Equity Partners og forsvarsleverandøren Raytheon Company gått sammen for å opprettet sikkerhetsselskapet Raytheon|Websense.

Det nye selskapet skal kombinere Raytheons produkter for it-sikkerhet med Websenses Triton-plattform.

Vil bryte inn i privatmarked

Raytheon Company ble opprettet i 1922 og skal være den femte største forsvarsleverandøren i verden og den største på produksjon av styrte raketter. Omlag 90 prosent av selskapets inntekt kommer fra forsvarskontrakter.

Det er heller ikke hovedselskapet som nå skal gå sammen med Websense, men snarere Raytheon Cyber Products, Raytheons underselskap for it-sikkerhet.

Raytheon Company går inn med 80,3 prosent eierskap og Vista Equity Partners 19,7 prosent. Førstnevnte har investert 1,9 milliarder dollar mens sistnevnte lagt 335 millioner dollar på bordet for det nye selskapet.

Ifølge analytiker Jon Oltsik i Enterprise Strategy Group kan det nye selskapet være et strategisk grep Reytheon Company har tatt for å bryte inn i det åpne private markedet, noe som ofte er en stor utfordring for forsvarsleverandører. Han skriver i en kronikk i Computerworlds søsterpublikasjon Networkworld at Raytheon må gi sin it-sikkerhetssatsning friheten til å operere uavhengig i det åpne kommersielle markedet.

Dette gjøres blant annet med å bygge opp en ledelse som erfaring fra privatmarkedet, ikke levering til det offentlige.

- Det er mye it-sikkerhetskompetanse i Washington som knapt rører ved det kommersielle markedet. Dersom Raytheon (og andre) kan endre sine føderalt-fokuserte striper og tilpasse sin dype it-sikkerhetserfaring med det kommersielle markedet, vil hele sikkerhetsmiljøet merke fordelene, skriver Oltsik.

Direktør fra Websense

Administrerende direktør i det nye selskapet blir John McCormack, tidligere administrerende direktør i Websense. Hovedkvarteret blir også i Austin Texas, der Websense holder til. Det nyopprettede sammenslåtte sikkerhetsselskapet er allerede i drift.

I en pressemelding poengteres det også at endringen ikke vil påvirke dagens kanalstrategi med eksisterende forhandlere. I Norge er det Infinigate som er distributør. 

Sikkerhet