Nytt skjermlås-virus rammer Samsung

Nytt skjermlås-virus rammer Samsung

Visse modeller av Samsung Android-telefoner har blitt rammet av en nyoppdaget feil som gjør det mulig å snike seg forbi skjermlåsen.

Både Apple og Samsung har i det siste blitt rammet av en feil som gjør det mulig å omgå skjermlåsen på telefonene. Så sent som i går ble Iphone rammet enda en gang av en lignende feil i den siste oppdateringen av IOS. Det skriver Computer Sweden.

Sikkerhetsentusiasten Terence Eden som for noen uker siden oppdaget en skjermlåsfeil i Samsungs Galaxy Note II, har funnet frem til en metode som rammer flere av Samsungs modeller i Galaxy-serien som kjører Android 4.1.2.

Feilen finnes ikke på Googles Android-telefoner. Alt tyder på at det kun er Samsung som er berørt, men man kan foreløpig ikke utelukke andre produsenter, skriver ZDNet.

For å kunne utnytte den nyoppdagede feilen, må en hacker først og fremst ha tilgang til en telefon. Deretter må han eller hun ”tulleringe”, eller late som om de skal ringe et nødnummer, plotte inn en noen tastetrykk, og vips så er telefonen låst opp.

Videoen under demonstrer hvordan hacket fungerer:

Sikkerhet