Obama og Britney Twitter-hacket

Obama og Britney Twitter-hacket

Britney Spears la ut oppsiktsvekkende detaljer om underlivet på Twitter.

Ifølge Britney Spears, er hennes underliv svært så stort, og det har sylskarpe tenner. Det ble i alle fall skrevet fra hennes Twitter-konto.

Og ifølge Fox News sin Twitter-konto, er talkshow-verten Bill O'Riley homofil.

CNN-kjendis Rick Sanchez forteller på sin side at han er høy på crack, og muligens ikke klarer å komme seg på jobb.

Som du forhåpentligvis har gjettet: Disse påstandene kommer ikke fra Twitter-kontoenes ekte eiere.

Sikkerhetsbrudd

33 kjendiskontoer på miniblogg-tjenesten Twitter ble nemlig hacket mandag, noe også den kommende presidenten Barack Obama fikk svi for.

- Kontoene ble tatt over ved at noen hacket seg inn i verktøyene vi bruker for å hjelpe folk til å endre epost-adressen til deres Twitter-konto når de ikke kan huske den, forteller en av Twitters grunnlegggere, Biz Stone, i et blogginnlegg.

Hackerne moret seg ved å sende ut heller ondsinnede meldinger som de nevnt ovenfor. Twitter-ledelsen lover nå at kontoene er tilbake til deres rettmessige eiere, og ser alvorlig på hendelsen.

- Vi ser på dette som et alvorlig brudd på sikkerheten, og tok verktøyene som hadde blitt hacket umiddelbart ned. De kommer ikke tilbake før de er sikret, forsikrer Stone.

Mer phishing

I helgen ble Twitter brukt til phishing, ved at kriminelle "twitret" om linker til sider hvor brukerne ble lurt til å oppgi brukerdataen til sine Twitter-kontoer. Mange skal ha gått fem på, men det er altså ikke slik Obamas og Britneys kontoer ble overtatt. Det skulle kanskje bare mangle at USAs neste president vet bedre enn å gå på slike blemmer.

- Saken på mandag er mye verre enn folk som går fem på et phishing-angrep, sier Graham Cluley i sikkerhetsselskapet Sophos PLC til Computerworld.com.

- Det viser seg jo at Twitters systemer gjør at alle kontoene kan bli tatt over av hackere.

Sikkerhet