Operation Payback angriper faksmaskiner

Operation Payback angriper faksmaskiner

Grasrothackere som støtter WikiLeaks forsøker å ta ned faksmaskiner hos MasterCard, Amazon, Visa og andre.

Aktivistene bak Operation Payback har funnet en ny måte å irritere selskaper som har kuttet sine bånd til WikiLeaks: bombarder dem med fakser.

I diskusjonsforum på nettet har medlemmer av gruppen lagt ut faksnumrene til et halvt dusin selskaper, og ber nå frivillige om å fylle opp faksmaskinene ved å bruke gratis nettbaserte fakstjenester som MyFax.com og FaxZero.com, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Film- og platebransjen i spektakulær nettkrig

Aktivistene oppfordres til å sende bilder av Guy Fawkes eller vilkårlige utdrag fra WikiLeaks' lekkede dokumenter fra det amerikanske utenriksdepartementet til faksnumrene.

Ved å bruke anonymiseringstjenester på nettet kan aktivistene sørge for at myndighetene ikke kan spore dem, opplyser hackergruppen i ulike diskusjonsforum.

- Fienden er et tungrodd byråkrati

Nettstedene til Visa, MasterCard International og PayPal har i det siste blitt utsatt for flere DDoS-angrep (distributed denial of service), koordinert av Operation Payback i et forsøk på å presse selskapene til å gjenoppta betalingsformidling for WikiLeaks.

- Fienden tilpasser seg våre strategier, mine herrer, men de er et tungrodd byråkrati. Vi kan endre strategi fortere, uttalte gruppen på sine chattekanaler på mandag.

LES OGSÅ:

Får overvåke fildelere ut året

Den løst organiserte gruppen bak Operation Payback, kalt Anonymous, har flere slike angrep på samvittigheten. Blant annet kjørte de et DDoS-angrep mot platebransjen tidligere i år, og de har tidligere også faksbombet Scientologikirken, som er et av favorittmålene til gruppen.

Skaper overskrifter

Operation Payback-aksjonene har fått mye oppmerksomhet i media, men har ikke påvirket de angrepne selskapenes forretningsdrift i særlig grad. Nettstedet til PayPal var nede en periode forrige torsdag mens MasterCard opplevde treg transaksjonsbehandling en stund, men ellers skal selskapenes servere være nærmest upåvirket, hevder de i alle fall overfor PC Worlds nyhetstjeneste.

Angrepene er ikke direkte vanskelige å takle, men de koster likevel penger ettersom de angrepne selskapene må jobbe på spreng for å styrke sin infrastruktur. Angrepene gjør det også vanskelig for kunder å bruke selskapenes nettsteder.

LES OGSÅ:

uTorrent på iPad og Android

Faksangrepene er nok definitivt irriterende, og synes også å ha en viss effekt ut over det, og Operation Payback har publisert en liste med faksnumre som de hevder ikke lenger virker. Yahoo Finance-katalogens faksnummer til Visa var også frakoblet mandag ettermiddag.

I tillegg kommer selvsagt overskriftene og medieomtalen, som jo også må tas med i betraktingen når "suksess” skal bedømmes.

Les om:

Sikkerhet