Oppdatering tetter iPhone-hull

Oppdatering tetter iPhone-hull

iPhone OS 3.1.3 sikrer deg mot hackere og ondsinnet kode.

Etter en usedvanlig lang ventetid slapp Apple tirsdag versjon 3.1.3 av iPhone OS. Det er nesten fire måneder siden forrige oppdatering ble sluppet i begynnelsen av oktober i fjor.

Blant nyhetene i iPhone OS 3.1.3 er mer nøyaktig måling av batteriet på iPhone 3GS. I tillegg fikses en feil som forhindrer tredjeparts-applikasjoner fra å starte samt en feil som gjør at programmer krasjer ved bruk av et japansk tastatur.

Oppdateringen tetter dessuten fem sikkerhetshull i CoreAudio, ImageIO, Recovery Mode og WebKit.

Flere av hullene gjør det mulig for en angriper å kjøre ondsinnet kode på en iPhone.

Blant annet har Apple tettet et hull i CoreAudio som gjør at en hacker kan sende en spesiell MP4-lydfil til en iPhone-bruker og på den måten kjøre skadelig kode på mobiltelefonen. ImageIO-fiksen tetter et lignende hull som gjelder for bildeformatet TIFF.

Recovery Mode-hullet gjorde det mulig for en angriper å få tilgang til dataene på din iPhone selv om den var låst. Apple fikset en lignende feil i iPhone OS 3.1.1.

Ikke for jailbreakere

Som alltid må de som har en jailbreaket iPhone avvente med å installere det nye iPhone-operativsystemet. Ifølge nettstedet Funky Space Monkey fungerer ikke jailbreak-verktøy med iPhone OS 3.1.3. Dette fordi Apple har oppdatert modem-programvaren (baseband) til versjon 05.12.01 og blokkert hullet som brukes av blant annet blacksn0w, skriver svenske Macworld.

Den nye programvaren kan installeres på samtlige modeller av iPhone og iPod touch og er som vanlig tilgjengelig via iTunes. Filstørrelsen er på 291 megabyte. Les mer om sikkerhetsoppdateringene på Apples nettsider her.

Les om:

Sikkerhet