Oracle må lappe 31 Sun-feil

Oracle må lappe 31 Sun-feil

Rekordoppdateringer fra Microsoft og Oracle i morgen.

Det er ikke bare Microsoft som har planlagt store lappesaker i morgen, tirsdag. Samme dag som Microsoft vil foreta en sikkerhetsoppdatering av sine systemer, vil også Oracle lappe hele 81 sikkerhetsbrister i selskapets systemer.

Oracle har offentliggjort noen av detaljene rundt den kommende oppdateringen, og forteller at 31 av bug-fiksene er beregnet for produkter Oracle fikk med seg da selskapet kjøpte opp Sun Microsystems.

Sun-produktene som vil sikres inkluderer Solaris, Openoffice og Suns directory server. Oracle anbefaler som vanlig sine brukere å installere oppdateringene så fort som mulig, og i tråd med deres faste kvartalsplan kalt Critical Patch Update, slippes alle sikkerhetsoppdateringene samtidig.

Microsoft lapper også

Microsoft planlegger også en rekordstor oppdatering for samme dag. Selskapet offentliggjorde torsdag at de vil slippe 16 programvareoppdateringer i morgen, som vil rette opp hele 49 sårbarheter i produkter som Windows, Office og Internet Explorer.

Den andre tirsdagen i måneden er Microsofts faste lappedag, men selskapet har aldri tidligere sluppet så mange som 16 oppdateringer på en gang. At oppdateringene tetter 49 sårbarheter, er også ny rekord.

Fire av de 16 oppdateringene betegnes som "kritiske".

Les om:

Sikkerhet