Orm sletter MP3-filer

Orm sletter MP3-filer

Er W32.Deletemusic platebransjens drømmevirus?

Sikkerhetseksperter har nå oppdaget det de mener må være platebransjens drømmeapplikasjon – en orm som søker opp og sletter samtlige filer i MP3-format.

Ormen, som Symantec har døpt W32.Deletemusic, kategoriseres ikke som kritisk, selv om den lager et sant helvete for enhver musikkelsker med en solid platesamling på harddisken.

I god gammel diskett-stil spres ormen ved at den kopierer seg selv gjennom minnepinner eller eksterne harddisker som tilkobles pc-er som kjører Windows 95 og oppover til Vista. Når den er kopiert lager ormen en autorun fil og starter seg selv straks brukeren aksesserer den infiserte disken.

Graham Cluley, sikkerhetskonsulent i Sophos PLC sier til IDGs nyhetstjeneste at ormen trolig er den laget slik for å unngå at den stoppes av e-postfiltre og brannmurer.

Guttestreker

Ifølge Cluley er sikkerhetsselskapet usikker på hva som er motivasjonen til programutviklerne. Han tror ormen mest sannsynlig er laget av rampete tenåringer fremfor kriminelle profittjegere.

Både Sophos og Symantec anbefaler alle brukere som er urolige for platesamlingen sin å deaktivere autorun-egenskapene i Windows, som sørger for at eksterne medier kan startes automatisk.

LES OGSÅ: Nettmusikk farligere enn porno

Sikkerhet