Orm truer Skype og MSN

Orm truer Skype og MSN

Dette skal være den første ormen rettet mot Skype som også kan smitte meldingsnettverk som MSN og ICQ.

Den nye ormen, som ikke har fått et navn ennå, opptrer som en lenke til en tasteprat-melding. Det er ikke første gang en orm sprer seg via Skype på denne måten. Den skadelige siden som lenken egentlig fører til, inneholder en pif-fil, skjult som "bilder".

Klikker man på denne, blir pc-en infisert med ormen Stration. Stration plasserer flere typer destruktive filer på maskinen. Den er også et program for masseutdendelse av epost. Det er vanskelig å fjerne den, fordi den blokkerer tilgang til mange sikkerhetsrelaterte nettsteder.

LES OGSÅ: Folk klikker på hva som helst

Skype-kontakter til brukere som blir smittet, vil få en melding som peker direkte til det hackerstyrte nettstedet. Det som gjør denne ormen uvanlig, er at den går lenger enn dette. En av filene som inntar smittede pc-er, leter nemlig opp alle systemer for direktemeldinger som er installert.

Den destruktive koden forsøker å spre seg videre ved å plante meldinger på MSN/Live Messenger og ICQ, opplyser sikkerhetsselskapet FaceTime Communications til The Register. Facetime har sett flere tilfeller av at MSN og ICQ har blitt smittet, men også programmer som AIM, Trillian, Yahoo Messenger og Miranda har blitt forsøkt smittet.

Les om: