Overvåking med høy oppløsning

Overvåking med høy oppløsning

Nye nettverkskameraer fra Axis for profesjonell overvåking gir tre ganger bedre oppløsning enn analoge kameraer.

Verdensmarkedet for nettverkskameraer er i kraftig vekst. Det er ifølge IMS Research forventet en årlig vekst på 38 prosent de neste fem årene, og det forventes at markedet når 1,3 milliarder dollar i 2010.

– Vi ser en økt etterspørsel etter megapikselkameraer og små manøvrerbare kameraer. Særlig tilknyttet innendørsovervåkning der det er bruk for eksepsjonelt god bildekvalitet og hvor brukeren kan bytte synsfelt for å for eksempel følge en potensiell butikktyv eller raskt flytte kameraet til en forhåndsinnstilt posisjon dersom det går en alarm, sier Peter Lindström, Nordensjef i Axis Communications.

Axis lanserte nylige kameraene 211M og 216MFD som begge går inn i selskapets megapikselportefølje. AXIS 211M er et nettverkskamera som bruker megapikseloppløsning i MPEG-4 og Motion JPEG-strømmer for arkivering. Megapikselsensoren bruker progressiv skanning, noe som gir bedre skarphet på bevegelige objekter i forhold til analoge kameraer.

Strøm gjennom nettverket

Annen funksjonalitet inkluderer support for Power over Ethernet (PoE) slik at kameraet kan hente sin strøm gjennom en Ethernet-kabel. Det er også toveis lydfunksjonalitet som gjør at brukerne kan kommunisere med eventuelle inntrengere.

AXIS 216MFD er et mer kompakt nettverkskamera. Kameraet er ideelt for profesjonell videoovervåkning med behov for oversikt over store områder som butikker, skole, flyplasser, banker og offentlige bygg. Standardversjonen er ustyrt med et plastdeksel, mens AXIS 216MFD-V er en spesiallaget versjon i metall for bedre beskyttelse.

AXIS har også lansert 215 PTZ - et kompakt kamera med zoom-, panorerings- og tiltfunksjon som passer til butikker, resepsjonsområder, skoler og kontorer. Også dette kameraet har toveis lydfunksjonalitet som gjør at brukerne kan kommunisere med inntrengere eller besøkende. Kameraet supporterer lydalarm som gjør det mulig å oppdage lyd fra en inntrenger. Det har også automatisk dag og natt funksjonalitet, 12x optisk zoom, 4x digital zoom og autofokus.

LES OGSÅ: Kamera passer kamera

Sikkerhet