- Påfører kanalen enorm skade

- Påfører kanalen enorm skade

- Skaden falske forhandlere påfører kanalen ved salg av piratkopiert programvare er enorm, sier Microsofts antipirat-sjef. Nå aksjonerer selskapet.

Microsoft sanksjonerer mot ti forhandlere som er tatt på fersken i å selge ulovlig programvare de siste seks månedene.

Forhandlerne har lastet ned og videresolgt piratkopierte versjoner av Microsofts kjente programvarer, og er nå bøtelagt for forholdene.

75 forhandlere avslørt

Dette er ikke et nytt problem for programvaregiganten som tidligere i år har tatt tak i hele 75 forhandlere som har blitt avslørt i videresalget av piratkopiert programvare.

Selskapet tar kampen mot de uærlige forhandlerne seriøst, og akter ikke å slakke ned på sikkerheten.

- Hvis du snakker med de fleste små databutikker, vil de kunne fortelle at piratvirksomhet har en markant innvirkning på virksomheten deres, forteller Microsofts sjef for anti-piratvirksomhet, Michala Wardell, til channelweb.co.uk.

- Skaden falske forhandlere påfører kanalen ved salg av piratkopiert programvare er enorm, mener hun.

Stor utfordring

Piratproblemet er en stor utfordring for Microsoft. Nye tall viser at 14 prosent av alle nye pcer inneholder en piratversjon av Windows, mens hele 29 prosent har en forfalsket versjon av Microsoft Office. Nedlastingen av slike versjoner er også langt fra risikofri, og tall fra Microsoft viser at 69 prosent av produktene deres som er tilgjengelig ved ulovlig nedlasting inneholder skadelige elementer.

Lover bot og bedring

En av de ti sanksjonerte forhandlerne er Ossett PC Centre i West Yorkshire, og her lover Luis Gomes bot og bedring.

- Vi er vanligvis stolte over kundeservicen vår og forstår at vi i denne situasjonen lot standardene våre senkes, forteller han til channelweb.co.uk.

- Nå jobber vi tettere med Microsoft for å forsikre oss om at vår bedrift ikke bidrar til den meget skadelige effekten av piratkopierte programvarer.

Les om:

Sikkerhet