Pakistan forbyr kryptering

Pakistan forbyr kryptering

ISP-er i Pakistan må informere myndighetene dersom kundene deres bruker VPN. Og kryptering er blitt forbudt.

Årsaken til forbudet mot kryptering, spesielt VPN, er at myndighetene ikke har mulighet til å overvåke kryptert nettrafikk.

Et varsel er blitt sendt til alle landets ISP-er fra Pakistans Telecommunications Authority, som gir ISP-ene ordre om å gi beskjed til myndighetene dersom noen av deres kunder bruker VPN for å surfe på nettet, ifølge The Guardian.

VPN gjør det mulig for nettbrukere å koble seg usett opp på nettet, og de kan surfe forbudte nettsteder og sende epost uten å frykte at myndighetene skal snappe opp aktivitetene deres. Varslingsbrevet sier at alle som har behov for kryptering må søke om spesiell tilatelse hos myndighetene.

Anti-terror

Pakistanske nettbrukere, som utgjør omtrent 20 millioner mennesker, er allerede utestengt fra sosiale nettsteder som Facebook på grunnlag av frykt for blasfemi. All nettrafikken i landet rutes gjennom Pakistan Internet Exchange, noe som gjør det enkelt for myndighetene å monitorere nettkommunikasjon. The Guardian skriver at dette nye forbudet er et steg videre i Pakistans plan for å stoppe kryptert kommunikasjon mellom Pakistan og land som India og Kina.

Myndighetene i Islamabad insisterer på at forbudet er beregnet på å hindre kommunikasjon mellom terrorister.

Sensur og overvåking

Det er strenge regler for nettbruk i Pakistan. I fjor ble det sosiale nettstedet Facebook forbudt og blokkert etter en bruker arrangerte en konkurranse om å tegne profeten Muhammad.

Å bruke Blackberry for å gå på nettet i Pakistan er også svært vanskelig på grunn av smarttelefonens høye sikkerhetsnivå og bruk av kryptering.

For kort tid siden ble også nettstedet til musikkbladet Rolling Stone blokkert av Pakistan på grunn av en artikkel som viste at en stor del av nasjonalbudsjettet i landet går til det militære.

Les om:

Sikkerhet