Parkeringsbøter sprer trojaner

Parkeringsbøter sprer trojaner

Hackere som våger seg utendørs for å få tilgang til pc-en din er den nye trenden.

Det ellers så lysskye hackermiljøet har funnet en aktivitet som både gir dem frisk luft, mosjon og muligheten til å tjene en slant på godtroende amerikanere.

McAfee melder om det svært spesielle tilfelle av hackervirksomhet, hvor den virkelige verden møter den virtuelle.

Falsk programvare

På en parkeringsplass i Grand Forks i Nord-Dakota har noen satt falske parkeringsbøter under en rekke vindusviskere. Lappen ba bileieren om å gå inn på en nettside for å sjekke bilder av "lovovertredelsen".

Om man går inn på denne nettsiden, blir man bedt om laste ned en verktøylinje for å se bildene. Og gjør man det, ender man opp med en trojaner, kalt Vundo eller Monder.

Denne trojaneren vil gi brukerne falske sikkerhetsadvarsler, og ber brukerne om å installere det falske sikkerhetsprogrammet Antivirus 360.

En ny trend

SANS Internet Storm Center har gått operasjonen nærmere etter i sømmene, og funnet ut alt fra hva slags bilderedigeringsprogram som har blitt brukt, til at bildene er tatt med et kamera av typen Sony DSC-P32.

De tror dette bare er begynnelsen på denne type angrep. Å blande den virkelige verden sammen med den virtuelle skal være det store nye.

Forutsatt at hackerne orker å ta beina fatt. Og forutsatt at de faktisk finner ut at tiden det tar å gå fysisk rundt og for eksempel legge ut lapper, faktisk forsvarer inntjeningen.

Les om:

Sikkerhet