Pass deg for falsk Flash Player

Pass deg for falsk Flash Player

Adobe har funnet flere eksempler på nettsider som forsøker å lure besøkende til å laste ned falske versjoner av Flash Player.

Selskapet advarer om at de har funnet flere eksempler på brukere i nettfora som forsøker å lede andre brukere til det som påstås å være en ny og oppdatert versjon av Flash Player. I realiteten lures folk til å laste ned trojanere og andre uhumskheter, dette ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Det er for så vidt ikke noe nytt med trojanere som utgir seg for å være kjente, og i noen tilfeller kjære, programmer. Problemet ligger i at Flash etter hvert er brukt på nær sagt enhver nettside, og at det har kommet en rekke oppdateringer til programmet i løpet av året.

Er du i tvil om Flash-programmet du nettopp har lastet ned er ekte vare, kan du enkelt sjekke ved å høyreklikke på selve installasjonsfilen for å se om programmet er digitalt signert av Adobe. Er den det vil det stå " Adobe Systems, Incorporated" under lisensfanen. Et godt tips er uansett å alltid laste ned slike programmer og oppdateringer direkte fra produsentens nettsider.

Les om:

Sikkerhet