Pass deg for Paris!

Pass deg for Paris!

Websiden til Paris Hilton er infisert med en ondsinnet trojaner.

Pass deg for websidene til Paris Hilton! Nettstedet til kjendisdamen har blitt angrepet av datakriminelle. Gjennom en trojaner prøver de å hente ut informasjon fra din pc, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Hacket ble oppdaget av sikkerhetsselskapet Scansafe. Ifølge selskapet har websiden parishilton.com vært infisert med trojaneren siden fredag forrige uke. Selskapet advarer mot å besøke siden før den er klarert.

Yes or no

Besøkere på nettstedet får et vindu hvor de bli spurt å laste ned programvare for å kunne se siden. Uansett om man klikker "yes" eller "no" settes det i gang en nedlasting av ondsinnet programvare.

Trojaneren, som er identifisert som Trojan-Spy.Zbot.YETH, hentes fra en annen webside.

- Popup-vinduet peker til et annet nedsted, som laster ned malware, sier Mary Landesman, forsker ved Scansafe.

Høyprioritert

Med en gang trojaneren er installert vil den prøve å hente ut følsomme opplysninger som kan brukes i andre sammenhenger. Den vil også forsøke å installere mer ondsinnet programvare på pc-en.

Ifølge Landesman kan tusenvis av websider være infisert med variasjoner av samme trojaner. Hen mener at Paris Hiltons nettsted er spesielt, fordi det er såpass mange som er interessert i kjendisbaben.

- Det store med Paris Hiltons nettsted er at det er så mange som besøker den, og dermed kan bli infisert. Det er alltid verre når et høyprofilert nettsted er infisert, sier Landesman.

Enda verre er at de fleste antiviruspakkene ikke identifiserer denne trojaneren. Mandag kveld kunne bare 12 av 37 sikkerhetsselskaper gjenkjenne programvare av typen som brukes på parishilton.com.

Les om:

Sikkerhet