Pirater mest utsatt for angrep

Pirater mest utsatt for angrep

En fersk rapport fra Symantec viser at det er i landene med mest piratkopiering at problemet med Downadup-ormen er størst.

I rapporten viser Symantec til hvilke land som er hardest rammet av Downadup-ormer, og hvor den sprer seg raskest. Selskapets funn viser at det er i landene med mest piratkopiering og flest piratkopier av Windows at ormen trives best.

Rapporten viser at en tredjedel av pc-ene som er rammet av ormen er kinesiske. Kina er et av landene i verden med mest piratkopiering.

Også India og Russland kommer høyt på listen over land som er hardt rammet av Downadup-ormen. Sammen med Kina, er India og Russland blant landene med mest pirakopiering, ifølge en oversikt utarbeidet av BSA (Business Software Alliance) i 2006.

Symantec tror at en stor del av Windows-brukerne i disse landene sitter med piratversjoner av operativsystemet, og at de har valgt å slå av funksjonen med automatiske oppdateringer av operativsystemet i frykt for at systemet skal oppdateres og slutte å fungere.

Mye tyder på at det er brukernes frykt for Windows Genuine Advantage (WGA) som fører til at de slår av automatiske oppdateringer på pc-en. WGA kommer i nye versjoner med jevne mellomrom og sjekker hvorvidt Windows-kopien på en pc er piratkopiert eller ikke. Ved å slå av automatiske oppdateringer helt og holdent håper piratene altså å unngå denne sjekken.

Ulempen er at systemet heller ikke mottar andre oppdateringer. Windows er avhengig av å oppdateres jevnlig for å være best mulig sikret mot angrep fra ormer og annen skadelig programvare.

Du kan lese hele Symantec-rapporten her.

Les om:

Sikkerhet