Planlegger massivt trojanerangrep

Planlegger massivt trojanerangrep

RSA mener en gjeng kriminelle planlegger ulovlige bankoverføringer fra tusenvis av kunder.

Sikkerhetsselskapet RSA fortalte torsdag forrige uke at de har fått tilgang til informasjon som kan tyde på at en relativt stor internasjonal gjeng kriminelle er i gang med planleggingen av et lite kjent trojaner-angrep.

Trojaneren skal kunne infiltrere datamaskiner tilhørende amerikanske bankkunder. Gruppen vil bruke de kaprede maskinene for å få til ulovlige overføringer fra kundenes bankkontoer. Dette skriver Computerworlds nyhetstjeneste .

- Hvis de kriminelle lykkes med et slikt angrep, kan det bli et av de største organiserte bank-angrepene med bruk av trojanere, sier Mor Ahuvia, kommunikasjonssjef for nettkriminalitet ved RSAs Fraudaction team.

Botmasters gjennomfører angrepene

Ifølge Ahuvia holder gjengen nå på med å rekruttere om lag hundre botmasters. Hver av dem ansvarlig for å utføre angrepene.

-Hver av botmasterne vil få økonomisk støtte fra en ”investor”. Disse investorene vil kjøpe den maskinvaren og programvaren som trengs for å kunne utføre angrepene, sier Auhvia.

- Vi har hatt DDoS-angrep og har blitt hacket før, men vi aldri vært borti noe som er organisert i denne skalaen, sier hun.

Advarselen fra RSA kommer samtidig som amerikanske banker er på vakt og i høy beredskap. I løpet av de to siste ukene har nemlig flere store amerikanske banker blitt rammet av det som ser ut til å være organiserte overbelastnings-angrep (DOS). En lite kjent gruppe som kaller seg ”Cyber fighters of Izz ad-din Al quassam” har tatt på seg ansvaret for angrepene, men sikkerhetseksperter strides om det virkelig er disse som står bak.

Vært på vakt lenge

Forbrukerne må selv sørge for at deres nettlesere er skikkelig oppdatert slik at de kan beskytte seg for angrepene. Det er også viktig at de ser etter mistenkelig adferd eller transaksjoner på kontoene sine, mener RSA.

RSA har også varslet amerikansk politi om denne mulige trusselen.

Les om: