Platekompaniet finansierer piratside

Platekompaniet finansierer piratside

- Veldig ubehagelig, synes Bjørn Eidsvåg, som reklamerte ufrivillig på Isohunt.

Isohunt er verdens tredje største piratside, etter Piratebay og Mininova.

Siden inneholder mengder av norsk innhold, som plater fra artisten Bjørn Eidsvåg. En artist som også gjester siden som annonsefjes for Platekompaniet, ifølge Dagens Næringsliv.

Musikkbutikken skal ikke være alene om dette. Også Bokkilden, StatoilHydro, Sesam og Kvasir har annonsert på piratsiden. Dette fordi de har annonseavtaler med Google. Søke- og annonsegiganten har kuttet vekk Isohunt fra sitt annonsenettverk, men via andre nettverk får siden likevel annonser fra Google-nettverket.

LES OGSÅ: Kriger med Max Manus-pirat

- Det er særdeles ubehagelig, sier Eidsvåg til Dagens Næringsliv, som naturlig nok liker dårlig å ha annonser på en side som deler piratkopierte utgaver av musikken hans.

Det er Sony BMG som har administrert kampanjen til Platekompaniet.

- Vi har stoppet den delen av kampanjen som går til tredjepart inntil Google får ryddet opp i sakene. Vi har tatt kontakt med Google, og de tok umiddelbart affære, sier sjef for digital markedsføring Jan-Henrik Ohme i Sony BMG til avisen.

Også StatoilHydro, som har hatt en annonse på siden med artisten Ida Maria som frontfigur, synes det hele er svært beklagelig.

- Vi ønsker absolutt ikke å bidra til finansiering av nettsteder som dette, sier kanalstrategi-ansvarlig Ole Dokka i selskapet.

Google beklager det hele, og jobber nå for å få ordnet opp i saken.

LES OGSÅ: Mange pirater i kommune-Norge

Sikkerhet