Politi går etter wifi-tyvene

Politi går etter wifi-tyvene

Politiet i Australia skal kjøre rundt og scanne etter utrygge trådløse nettverk, akkurat som kjeltringene.

Politiet i Australia skal dra på egne såkalte wardriving-raid. De skal kjøre rundt i byen på jakt etter usikrede trådløse nettverk. Dette er nettopp det skurkene gjør, og politiet i landet håper å vinne et par kamper mot nettkjeltringene på denne måten.

Politiet vil velge seg ut spesifikke geografiske områder der politiet vil søke etter slike utrygge nettverk, for så å varsle brukerne og gi dem tips for hvordan de kan sikre nettverket.

Australske kjeltringer deler dags dato aktivt kart over områder hvor usikre nettverk kan utnyttes, ifølge politiet.

Som med ulåste bilder

Overinspektør for Queensland Police, Brian Hay, har ifølge Itnews i Australia kommet med følgende uttalelse:

- Det er en enkel kampanje, veldig lik tidligere kampanjer der politibetjenter går rundt togstasjonen for å sjekke om biler er låst. Hvis bilen er ulåst, finner du en advarende lapp fra politiet når du kommer tilbake, der det står farene med å ikke låse bilen.

Begrense arenaer

Politiet er bekymret for skurker som bruker metoden til å utnytte usikrede trådløse nett til å begå kriminelle handlinger. Da blir det veldig vanskelig å spore ned gjerningsmennene.

- Dette handler ikke så mye om å fange kjeltringene, men mer om å begrense antallet steder der kriminelle handlinger kan begås, sier Hay.

På en hackerkoferanse i Las Vegas i fjor, testet en prosjektgruppe warballooning, sniffing av trådløse nett via en luftballong fylt av teknisk utstyr. De fant da at en av tre nettverk innenfor en radius på 12 km var usikrede.

Tidligere har hackere ved samme konferanse brukt en rakett i forsøket.

Sikkerhet