Populær Twitter-konto hacket

Populær Twitter-konto hacket

Søppelpostspredere hacket nylig den populære Twitter-kontoen "Sh*tMyDadSays".

Twitter-fenomenet "Sh*tMyDadSays", som har 1,8 millioner følgere, ble nylig angrepet av spammere, skriver it-sikkerhetsselskapet Sophos i en pressemelding.

LES OGSÅ:

Firefoxtillegg kaprer Facebook og Twitter

Spammerne la ut meldingen "wow, I just got a free dell laptop LOL", som inneholdt en forkortet lenke til en "tjen penger raskt"-nettside. Justin Halpern, eieren av "Sh*tMyDadSays"-kontoen, har nå fjernet meldingen og skrevet en beklagelse til sine følgere.

Tidligere har Twitter-kontoene til velkjente personer som musiker Axl Rose og politiker Ed Miliband blitt angrepet på lignende vis, og hackere har også brutt seg inn på Twitter-kontoene til organisasjoner som The New York Times og BP America, opplyser Sophos.

- Alvorlig

- Det er selvsagt alvorlig når en så populær Twitter-konto blir utsatt for angrep. I teorien kunne hackere lagt ut lenker til ondsinnede programmer eller nettfiske-sider, men dette ser ut som en mer tradisjonell spam-side, sier teknologisjef Graham Cluley hos Sophos.

LES OGSÅ:

Tre av fire Twitter-meldinger ignoreres

- I dette tilfellet er det uklart hvorvidt Twitter-passordet ble fisket eller om det ble knekket via et såkalt ordbokangrep, eller om det skyldes spionprogramvare eller om personen bak "Sh*tMyDadSays" gjorde den feilen å bruke det samme passordet på flere nettsteder, sier Cluley.

Cluley oppfordrer Twitter-brukere om å bruke et passord som er vanskelig å gjette og som ikke finnes i noen ordbok, og å aldri bruke samme passord på flere tjenester.

LES OGSÅ:

Hackerbande tappet kontoer for millioner

Du kan se en video fra Sophos om hvordan du bør velge sterke passord under:

Les om:

Sikkerhet