Presser Apple til å fikse sms-hull i iPhone

Presser Apple til å fikse sms-hull i iPhone

iPhone kan hackes med en sms. Nå vil Apple-hackeren Charlie Miller vise hvordan.

Apple har ikke lenge igjen før de er nødt til å fikse sikkerhetshullet i iPhone som gjør at hackere kan ta over telefonen via sms.

Sms-hullet ble oppdaget av iPhone-hackeren Charlie Miller, som gikk offentlig med problemet på en SyScan-konferansen i Singapore tidligere denne måneden.

Kan avlytte samtaler

Ifølge Miller gjorde hullet det mulig for en hacker å installere ondsinnet kode på telefonen via sms, for å blant annet finne telefonen via gps og skru på telefonens mikrofon for å avlytte samtaler.

Nå hevder Miller at han har funnet en måte å ta over iPhone med sms. Miller sier han vil vise frem dette på hackerkonferansen Black Hat i Las Vegas i morgen.

- Sms er en utrolig enkel måte å hacke mobiltelefoner på. Alt jeg trenger er telefonnummeret ditt. Jeg trenger ikke å få deg til å klikke på en link eller noe som helst, forteller Miller til Macworlds nyhetstjeneste.

Apple er informert

Miller fortalte Apple om feilen for seks uker siden, før konferansen i Singapore, men selskapet har foreløpig ikke tatt hånd om problemet. Apple har ikke kommentert saken, men selskapet holder vanligvis tett om programvarefeil til de har en oppdatering klar.

Apple har sluppet tre betaversjoner av sin iPhone 3.1-programvare siden versjon 3.0 ble sluppet i slutten av juni, men om noen av disse betaene lapper sms-hullet vites ikke.

Flere sms-hull kommer til å dukke opp i fremtiden, tror Miller. Sammen med sin kollega Collin Mulliner har han utviklet et verktøy for å finne dem. Verktøyet, som han kaller Injector, kan kjøres på iPhone-, Android- og Windows Mobile-telefoner.

Charlie Miller er en kjent sikkerhetsekspert. Han er kanskje verdens fremste hacker av Apple-produkter. Han er blant annet kjent som mannen som hacket en Mac på ti sekunder.