Presser Google til sensur

Presser Google til sensur

Vil fjerne lenker til kodeknekkere for høyoppløselige formater.

Søkeselskapet Google har mottatt et brev av AACS LA med oppfordringen å slette alle henvisninger til sikkerhetskodene til hd-dvd. Med nøkkelen til kodene er det mulig å kopiere filmer.

Advanced Access Content System er en krypteringsstandard for innholdskontroll og drm (digital rights management) for høyoppløselige formater for video, både HD-DVD og Blu-ray. AACS LA (Licensing Administrator) ivaretar rettighetene til denne standarden og dens eiere, Microsoft, IBM, Intel, Panasonic, Sony, Walt Disney og Warner Bros.

AACS skulle være umulig å knekke, men det tok ikke lenge før krypteringsnøkkelen ble spredd over nettet. Dette likte organisasjonen dårlig. Den forsøker derfor å få all informasjon om krypteringsnøkkelen bort fra nettet.

Tidligere har webtjenesten Digg.com fjernet lenker til krypteringen, men presset fra brukere ble så massivt at lenkene ble lagt ut igjen. Nøkkelen er nå spredt vidt utover nettet. Det finnes websider med nøkkelens tallkode som domemenavn.

Nå er det Googles sin tur å få press på seg. AACS LA ønsker fjerning av alle lenker til kodene, som er en nokså omfattende jobb. Søkeselskapet har ikke reagert enda.

LES OGSÅ: DRM - en seiglivet plage

Les om:

Sikkerhet