Private Zuckerberg-bilder på avveie

Private Zuckerberg-bilder på avveie

Fjorten av Mark Zuckerbergs private bilder lekket på nett etter at noen oppdaget et sikkerhetshull ved rapportering av upassende bilder på facebook.

Ifølge nettavisen cnet.com var det først i et forum om bodybuilding at sikkerhetsfeilen ble oppdaget. Når en bruker skulle rapportere om et upassende profilbilde, fikk de samtidig tilgang til andre private bilder for å se om de var upassende.

Rettet opp

Facebook melder at feilen er rettet og at det kun er noen få medlemmer som ble affisert av feilen for en liten periode.

Facebook er ofte i søkelyset for å ha for dårlig sikkerhet på det sosiale nettverket, og noen bestemte seg for å la Mark Zuckerberg smake sin egen medisin, og publiserte bilder fra Zuckerbergs profil på nettstedet Imgur.

Fra hjemmet i California

De fleste bildene som er publisert er av Zuckerberg og kjæresten Priscilla Chan, som er tatt i deres hjem i California. Det er også bilder av Zuckerberg, hvor han holder en død høne, som han tilsynelatende har skutt selv.

Alle bildene er av uskyldig karakter, men målet bak offentliggjøringen er klar.

- It's time to fix those security flaws Facebook, er tittelen på bildealbumet som er publisert.

Sikkerhetshullet ble oppdaget bare en uke etter at Federal Trade Commission beskyldte Facebook får å beskjeftige seg med «urimelig og bedragersk» praksis, og krevde at Facebook må ha respekt for brukernes personvern-ønsker.

Les om:

Sikkerhet