Proft nettbrett fra Fujitsu

Proft nettbrett fra Fujitsu

Skal erobre norske bedrifter med sikkerhet, penn og Windows 7.

Sikkerhet for profesjonelle brukere er siktemålet for Fujitsu når de nå lanserer nytt nettbrett.

Bedrifter med høye krav til sikkerhet har ikke hatt noe godt tilbud etter at nettbrettmarkedet fikk en omstart i fjor vår. Stylistic Q550 kan administreres som alle andre Windows-enheter av bedriftene sin egen it-avdeling.

Den har i tillegg egne funksjoner: Harddisken er kryptert og egen programvare kan sørge for at alt innhold slettes ved første nettilkopling om den skulle mistes eller stjeles. Tilgang kan sikres med smartkort og lignende løsninger.

- Bedrifter vil ha et nettbrett tilpasset sikkerhetskravene i virksomhetene. Etter lanseringen i dag har vi måttet mer enn doble antall testenheter, sier Raymond Olaussen, teknologidirektør i Fujitsu Norge.

Smart fingerbruk

Enhetene er utstyrt med 10,1-tommersskjermer som både takler penner og fingerstrøkbruk, gjerne samtidig. Dette løses med egen programvare fra Fujitsu, siden Windows 7 i utgangspunktet ikke er designet som operativsystem for fingerbruk. Forhåndsdemonstrasjoner viser sømløs skifte mellom disse to modi.

Stylistic oppfatter også forskjellen mellom fingerstrøk og en hånd som hviler på skjermen mens man for eksempel noterer med penn. Brukeren vil dermed unngå en markør som flytter vilkårlig på seg. Enheten støtter også håndskriftgjenkjenning, slik at notater skrevet med penn konverteres til redigerbar tekst. Dette skal også støtte norsk.

- En fordel er at den er en fullverdig pc når den settes i dokkingstasjon. Bruken blir dermed svært fleksibel, siden den sømløst kan veksle mellom nettbrett og pc-funksjon, mener Olaussen.

Klar i neste måned

Nettbrettet støtter mobilitet med 3G-nett, trådløst nettverk og Bluetooth.

- De første enhetene er klar for levering i månedsskiftet mars/april, og vi åpner for ordrer fra 1. mars, sier Olaussen.

Prisene vil ligge rundt 6.000 kroner, det vil også si under dette viktige prispunktet, avhengig av spesifikasjonene.