Programvare sjekker de ansatte

Programvare sjekker de ansatte

Kontroversielle publiseringer på sosiale nettsteder kan rask få konsekvenser.

Den siste tiden har det vært mye skriverier om folk som får sparken etter kontroversielle publiseringer på sosiale nettverkssider.

Sjekker sosiale nettverk

Nå skal uforsiktige nettbrukere tas allerede før de får jobben, melder PCR.biz. Det nylig oppstartede amerikanske selskapet Social Intelligence skal nemlig ha laget en ny programvare utviklet for å utføre bakgrunnssjekker på jobbsøkere.

Systemet sjekker sosiale nettverk etter tegn på dårlig oppførsel, og er ment for bruk i HR-avdelingene i bedrifter som skal ansette nye arbeidere.

Programvaren søker opp kandidater på sider som Facebook og Twitter, og leter etter tegn på negative egenskaper under kategorier som dårlig dømmekraft, gjengmedlemskap, narkotikareferanser og tegn på voldelig oppførsel.

Sladrer til sjefen

Social Intelligence skal også kunne tilby et system som foretar kontinuerlige sjekker av eksisterende ansatte i bedriften. Systemet vil fungere på en lignende måte som det overnevnte, og vil sende en e-post til sjefen straks en av de ansatte viser tegn på dårlig nettoppførsel.

Sikkerhet