Protesterer mot politiker-database

Protesterer mot politiker-database

Organisasjoner og privatpersoner kjemper side om side mot en kjempedatabase over politiske aktivister i Frankrike.

Over 700 organisasjoner og 90.000 borgere har skrevet under en underskriftskampanje mot planene om en omfattende personopplysningsdatabase i Frankrike. Også landet største opposisjonsparti, Socialistene, har kastet seg inn i kampen.

Formålet med databasen er å registrere folk som er aktive i «politiske partier, fagforeninger, religiøse organisasjoner eller andre foreninger.» Prosjektet kalles EDVIGE, og mange er mildt sagt skeptiske. Socialistene har offisielt uttrykt «sterk bekymring».

Seksuell legning

Databasen, som er planlagt brukt av politiet, er opprettet med grunnlag i et direktiv etter ønske fra regjeringen. Direktivet tillater registrering av personer fra 13 år og oppover som «grunnet deres individuelle eller kollektive aktiviteter formodentlig vil forstyrre den offentlige orden.»

Innholdet i databasen vil blant annet bestå i navn, adresse, fysiske kjennetegn, skatteopplysninger og juridiske forhold. Det at den også vil inneholde opplysninger om seksuell legning og helsetilstand har ikke akkurat lagt noen demper på motstanden.

Vil ikke droppe planer

Til tross for protestene fastholder innenriksminister Michèle Jeanne Honorine Alliot-Marie at prosjektet kun bruker informasjon fra eksisterende databaser, og at det dessuten er sterkt begrenset adgang til opplysningene, melder comon.dk.

Sikkerhet