Pusser opp Office 2003

Pusser opp Office 2003

Microsoft vil gjøre funksjonalitet fra Office 2007 tilgjengelig for forgjengeren.

Den kommende Service Pack 3 for Office 2003 vil ifølge produktsjef Joshua Edwards gi kontorpakken et sterkt sikkerhetsløft.

- Vi forsøker å ta med oss det vi lærte da vi bygget Office 2007 og overføre så mye vi kan til Office 2003, sier Edwards i et intervju med CNET News.com.

Microsoft har foreløpig ikke satt noen dato for når oppdateringen av Office 2003 skal gis ut, men i likhet med andre oppdateringer blir den gratis tilgjengengelig for alle brukere av programpakken.

Bortsett fra at selskapet tilbakefører en del funksjonalitet fra Office 2007, og da spesielt innenfor sikkerhet, vil ikke Microsoft fortelle i detalj om innholdet.

Bedre beskyttelse

- Vi vil selvfølgelig ikke ta med oss all funksjonalitet, men vi tar med oss så mye vi kan, konkluderte Edwards.

De fleste av endringene vil være usynlige for brukerne, men gjøre applikasjonen og filstier bedre rustet mot virusangrep og annen destruktiv kode.

Noen nye brukerfunksjoner vil imidlertid dukke opp, blant dem mulighetenfor å selv velge ønsket krypteringsmekanisme. I Office 2007 er det mulig å bytte ut standard AES-kryptering med for eksempel Suite B, som er en algoritme som kreves av den amerikanske regjeringen.

Siste Service Pack for Office 2003 ble utgitt i september 2005.

LES OGSÅ: Stor guide til Office 2007

Sikkerhet