Radeon HD 5970 knekker passord

Radeon HD 5970 knekker passord

ATIs kraftigste grafikkort gjør passordknekking til en lek.

Den russiske programvareutvikleren Elcomsoft har testet seg frem til den mest effektive metoden for å knekke passord. Resultatet var en knusende seier for ATIs mest avanserte grafikkort.

Selskapet fikk mye oppmerksomhet da de i fjor kunne melde at de hadde utviklet et program som kunne ved hjelp av moderne grafikkprosessorer kunne knekke passord langt mer effektivt enn tidligere.

Siste versjon av selskapets programvare for blant annet å tilbakestille passord til iPhone-backup og trådløse nettverk er nå i stand til å dra nytte av AMD/ATIs Radeon HD 5000-serie med grafikkort. Teknologien, som kalles GPGU-aksellerering, er langt mer effektiv enn bruk av vanlige prosessorer, og støtter både Nvidia og AMDs grafikkort. Elcomsofts tester viser at Radeon HD 5970, med sine to grafikkprosessorer, er overlegent raskest på kodeknekkingen.

Ifølge tall fra Elcomsoft er Radeon HD 5870 i stand til å håndtere mer enn 103 000 passord per sekund ved hjelp av en ordliste-attacker, altså å prøve seg frem ved hjelp av ordlister og mye brukte passord. Det er omtrent det dobbelte av hva Nvidia Tesla S1070, et grafikkort med fire prosessorer beregnet på proffbruk, er i stand til, og hele 20 ganger så raskt som med Intel Core i7 960.

Programvaren er basert på Nvidias Cuda-teknologi. Dette er en teknologi som kan benyttes på mange områder for å avlaste pc-ens vanlige prosessor. Til tross for at teknologien er utviklet av Nvidia, er det altså AMDs grafikkort som fungerer best.

Les om:

Sikkerhet