Raskere gratis kryptering

Raskere gratis kryptering

Nå kan du kryptere dataene dine opptil fire ganger raskere enn før. Og det er fortsatt gratis.

Det populære diskkrypteringsverktøyet Truecrypt har kommet i ny versjon. Bedre utnyttelse av flerkjerneprosessorer er blant hovednyhetene.

Utviklerne hevder at programmet skal kunne gi opptil fire ganger så høy ytelse med firekjerneprosessor.

Gratis

Truecrypt er et gratis program som kan benyttes for å kryptere hele harddisker og partisjoner (inkludert systempartisjon), minnepinner og flere andre lagringsmedier.

LES OGSÅ: Ni tips for bedre nettsikkerhet

Det mest aktuelle er imidlertid å opprette virtuelle volum som er kryptert. Et slikt virtuelt volum består av en fil man kan ha lagret på hvilket som helst lagringsmedium med direkte lese- og skrivetilgang.

Truecrypt støtter flere forskjellige krypteringsalgoritmer, som også kan benyttes samtidig for ytterligere sikkerhet.

Ytelsen for Truecrypt henger hovedsakelig sammen med prosessorytelsen til pc-en. Krypterer man systempartisjonen, vil man etter vår mening få en liten reduksjon i ytelse.

Utnytter flerkjerneprosessorer

Denne reduksjonen skal nå bli mindre hvis man har pc med flere prosessorkjerner. Tidligere versjoner av Truecrypt greide ikke å foreta noen effektiv utnyttelse av flerkjerneprosessorer.

Ifølge utviklerne bak Truecrypt skal programmet nå skalere svært godt og gi opptil fire ganger så høy ytelse med firekjerneprosessor. Flaskehalsen for ytelsen vil da være lagringsmediene i seg selv.

En annen nyhet er at man kan kjøre et gjemt operativsystem som det skal være umulig å oppdage at ligger på lagringsmediet.

Truecrypt kan lastes ned gratis fra www.truecrypt.org. Programmet kan brukes under Windows 2000/XP/Vista/Server 2003/Server 2008, Mac OS X og Linux. Du kan også se vår guide til Truecrypt . Denne omhandler versjon 5, men grensesnittet er omtrent likt.

Les om:

Sikkerhet