Raskere Toughbook

Raskere Toughbook

Panasonic klar med to nye varianter basert på Centrino 2-plattformen.

Panasonic vil fra og med september levere Toughbook CF-52 med raskere prosessor, bedre grafikk, lengre batterilevetid og N-støtte for trådløst nettverk.

Den amerikanske betegnelsen på denne type PCer, «Rugged Notebook», henspiller på at maskinene gjerne har en relativt hardfør og grov utforming i motsetning til sine mer siviliserte brødre.

CF-52-serien er ikke blant de mest hardføre fra selskapet og betegnes derfor som «Semi-Rugged». Likevel er dette maskiner som takket være et kabinett i magnesium og ekstra polstring på utsatt deler skal tåle relativt hard bruk.

Standardutgaven vil være utstyrt med Intels GM45 Express-brikkesett, Core 2 Duo P8400-prosessor, 160 GB harddisk og 1 GB RAM. Maksimal minnemengde er fire gigabyte.

Den andre varianten, med betegnelsen High Version, vil leveres med Intels PM45 Express brikkesett og C2D P8600-prosessor.

Toughbook CF-52 er bygget for å tåle ekstreme påkjenninger.

Som tidligere utgaver av Toughbook har også de nye maskinene beholdt det spesielle bærehåndtaket i front som gjør det lett å frakte med seg maskinen utendørs.

Begge modellene har en 15,4-tommers skjerm, men mens standardutgaven har WXGA-oppløsning tilbyr toppmodellen WUXGA-oppløsning på 1920 x 1200 piksler. .

Til tross for sitt robuste kabinett og solide tykkelse stanser vekten på 3,4 kilo.

De skal i følge produsenten ha en batterilevetid på inntil sju timer, men ut fra pressemeldingen er dette udokumentert påstander.

Det som derimot er godt dokumentert gjennom en rekke artikler på produsentens hjemmeside er at maskinene er bygget for å tåle ekstrem påkjenninger. Blant annet skal de tåle et fall på 76 centimeter i lukket tilstand, noe som tilsvarer ordinær skrivebordshøyde, i tillegg til vann, støv og temperatursvingninger fra minus 20 til 60 grader.

LES OGSÅ: Torturtest av bærbare pc-er


Harddisken skal ha en fleksibel forankring til hovedkortet og være innkapslet i støtabsorberende skumplast.

Vanntett

Som tidligere er all elektronikk innkapslet i en magnesiumlegering samt at både tastatur og pekeplate er plassert over en vanntett membran.

Av tilkoblingsmuligheter kan Toughbook CF-52 by på fire USB-kontakter, Firewire, serieport og minnekortleser samt PCMCIA for videre ekspansjon. Toppmodellen kan også skilte med ExpressCard og Bluetooth 2.0, samt at den har opsjon for HSPA.

Ifølge Panasonic vil standardutgaven koste 1.770 Euro, mens HighVersion vil koste 2.550 Euro.

I tillegg til tilfaller norsk merverdiavgift slik at vi vil tippe utsalgsprisen her havner rundt 18 000 og 25 500 kroner.

Sikkerhet