Razzia mot Deutsche Telekom

Razzia mot Deutsche Telekom

Etterforskere lette etter bevis for spionasje i selskapets hovedkvarter i Bonn.

Torsdag begynte tyske etterforskere søke gjennom hovedkontoret til den telegiganten Deutsche Telekom i Bonn. Den voksende spionskandalen kan være større enn tidligere antatt. Selskapet kan ha overvåket journalister og direktører så langt tilbake som 2000, skriver den tyske nettavisen Spiegel Online.

Ifølge en artikkel i Financial Times Deutschland på torsdag skal Deutsche Telekom ha leid inn det private sikkerhetsselskapet Desa for å finne ut om selskapsinformasjon ble lekket til pressen. En av journalistene i avisen, Tasso Enzweiler, er blant dem som er antatt overvåket, og avisen skriver at sikkerhetsselskapet til og med har brukt skjulte kameraer for å avdekke hvem kilden hans er.

LES OGSÅ: Deutsche Telekom anklaget for spionasje

De nye anklagene følger av tidligere anklager om at Deutsche Telekom systematisk spionerte på egne ansatte på ledernivå og journalister fra 2005 til 2006. Påtalemyndigheten i Tyskland åpnet en offisiell etterforskning av saken tidligere denne uken, og torsdag begynte søket i hovedkvarteret i Bonn.

- Ukjent med spionasje

Deutsche Telekom sier til Speigel Online at de ikke kjenner til spionasje i 2000 som Financial Times Deutschland hevder.

- Det er første gang vi hører om dette. Vi er ikke kjent med slike aktiviteter og vi har ingen informasjon om det, sier pressetalsmann Philipp Schindera i Deutsche Telekom.

Når det gjelder de andre anklagene, har toppsjef Rene Obermann sagt at selskapet skal samarbeide fullt ut med etterforskerne.

Ifølge journalister som dekket Deutsche Telekom i 2005 og 2006, utviklet selskapet en slags paranoia etter en rekke avisoverskrifter som innehold informasjon som kun skulle være kjent internt i selskapet.

Sikkerhet