Reduserer overkapasitet på brannmurer

Reduserer overkapasitet på brannmurer

Check Point fremhever klynger og virtualisering som løsningen for bedre innbruddssikkerhet.

Check Point er synonymt med brannmurer. Dette israelske sikkerhetsselskapet var først ute med sin Firewall-1. Siden har firmaet konsentrert seg om all slags sikkerhetsprogramvare.

De mange modulene som eksempelvis innbruddsavsløring og SSL VPN (Secure Socket Loop Virtual Private Network), danner sammen med brannmuren sikkerhetssystemet VPN-1 Power (Virtual Private Network).

Etter at Nokia som i mange år har solgt sine sikkerhetsapparater med Check Points programvare, nå konsentrerer seg om mobile håndsett, har Check Point fått to familier sikkerhetsapparater. Disse skal over tid kombineres til en serie.

Fem til ti

- De fleste brannmurer utnytter bare fem til ti prosent av kapasiteten. Vi har designet systemene for å ta seg av peaks, sier Peter Sandkuijl, systemingeniør for avanserte løsninger i Checkpoint EMEA.

Peaks er midlertidige spissbelastninger som oppstår eksempelvis ved et forsøk på innbrudd. Disse håndteres i Check Points sikkerhetsapparater VSX-1 eller ved bruk av sikkerhetsprogramvaren på tjenestemaskiner.

Konsekvensen er at Check Point har sertifisert en rekke datamaskiner fra de kjente it-produsentene til å kjøre sin programvare.

- Vi har avtaler med blant andre Dell, HP, IBM og Sun, fortsetter Peter Sandkuijl.

Grønt

Grønn it påvirker kundenes oppmerksomhet. Dette kan Check Point ikke ignorere. Derfor startet sikkerhetsleverandøren et prosjekt for å se på hvordan sikringen kunne effektiviseres.

- Vi vant kontrakter på mindre varmeutvikling enn konkurrentene, hevder Peter Sandkuijl.

Teoretisk kan 250 virtuelle brannmurer kjøre på en av de kraftigere datamaskinene. For å unngå sammenbrudd tilbyr Check Point klyngeløsninger slik at sikkerheten ikke skal bli en flaskehals.

Virtualiseringsløsningene kan leveres enten som et fysisk system eller som programvare. Les videre på neste side.

Les om:

Sikkerhet