Rekordmange vil slette Google-data

Rekordmange vil slette Google-data

I andre halvdel av fjoråret mottok Google mer enn 2000 henvendelser fra myndigheter om å slette data.

Aldri før at Google fått så mange forespørsler fra myndigheter om å slette data. I løpet av andre halvdel av 2012 ble det registrert 2,285 henvendelser om sletting av 24.179 innholdsbiter. Dette tilsvarer en økning på 26 prosent sammenlignet med første halvdel av 2012. Det står det en rapport fra Google.

- Samtidig som vi har samlet inn og gitt ut stadig mer data over tid, har antallet forsøk på å sensurere økt fra myndighetene. På flere steder enn tidligere har vi blitt bedt om å fjerne politisk innhold som folk lagrer i våre tjenester. Det skriver Susan Infanito som er ansvarlig for juridiske saker ved Google i et blogginnlegg.

- Strider mot lokale lover

Det kan være flere grunner til at myndighetene vil slette eller sensurere innhold. Det kan blant annet handle om innhold som anses som ærekrenkende, knyttet til kriminalitet eller er av barnepornografisk natur. I mange av tilfellene strider innholdet med lokale lover.

En stor andel av forespørslene kommer fra brasilianske og russiske myndigheter. I Russland ble en ny lov introdusert som skal beskytte barn mot skadelig innhold på nettet. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Les om:

Sikkerhet