Ressursgjerrig antivirus fra Eset

Ressursgjerrig antivirus fra Eset

AGENTURET: Eurosecure er fortsatt hoveddistributør av Eset. Nå er Smart Security 4 ute i markedet.

I forrige utgave av IT-Bransjen presenterte vi XO Expect More som distributør av Eset NOD32-produkter. Det viste seg å være feil, og skyldes at vi ikke gjorde det klart for Terje H. Rønning i XO Expect More at det var distributøren av agenturet som vi ville snakke med. Han fortalte oss meget godt om produktet, men da som forhandler og ikke som distributør.

De vi burde snakket med var Eurosecure som har enerett på distribusjon av Eset i Norden. At det ikke skjedde beklager vi.

Men tilbake til Eset som leverer sikkerhetsprogramvare til bedrifter og privatpersoner. Dette er et selskap som så langt har vært lite omtalt i Norge.

Selskapet ble grunnlagt i 1992 i Slovakia. Det første produktet var NOD, et antivirusprogram for pc-er med MS-DOS. I 1998 introduserte Eset den første versjonen av NOD32, som nå leveres i versjon 4.

Forbedring av antivirus-motoren

Eset Smart Security 4 er selskapets sikkerhetssuite og består av antivirus, antispyware, antispam og klientbrannmur. Pakken omfatter NOD32, administrasjonsverktøyet Eset Remote Administrator og andre sikkerhetsfunksjoner og markedsføres mot både store og små bedrifter. Selskapet leverer også diagnoseverktøyet Eset Sysinspector og Eset Mobile Antivirus for smarttelefoner med Windows Mobile.

Som sagt er det selskapet Eurosecure som har enerett på distribusjon av Esets programvare i Norden, og vi har tatt en prat med Anders Nilsson, Chief Technology Officer i Eurosecure.

- Det vi har fokusert mye på er forbedringene i den underliggende teknologien i programmet. Det er ikke så mye brukereren vil legge merke til av forskjeller, men versjon 4 er bedre på å finne og fjerne virus. I tillegg har vi lagt til muligheten for å lage bootbare usb-minner eller cd-er, sier Nilsson.

- Hva er spesielt med dette agenturet?
- Den absolutt største fordelen og det vi får mest berømmelse for er at NOD32 nesten ikke bruker ressurser. Brukerne trenger derfor ikke å bekymre seg for at Eset gjør pc-en tregere. Det vi ser er at mange velger å bytte til Eset fordi vi leverer et bedre produkt. I sammenliknende tester er vi også veldig ofte best på proaktiv beskyttelse og å finne virusene selv før signaturene er tilgjengelige.

Alltid siste verjson

- Hvor modent er markedet for dette produktet?
- Markedet er veldig bra. Kundene kjenner til risikoene som finnes på nettet, men er ikke godt nok beskyttet. Vi leverer et produkt som på en veldig bra måte tar hånd om risikoene som finnes.

- Hvilke produkter anser dere for å være konkurrerende?
- Det er alle andre typer antivirusprogrammer. Akkurat på det nordiske markedet finnes det ganske mange. I Norge er naturligvis Norman en konkurrent, og de fokuserer i likhet med oss på å finne virus proaktivt. Men vi analyserer koden på en helt annen måte, noe som gjør at vi ligger foran de andre. En annen forskjell er at kundene ikke må betale for en ny versjon hvert år, de trenger bare å fornye lisensen. For oss viktig at de har tilgang på seneste versjonen.

- Hvordan markedsføres produktet?
- Vi kjører mye annonser i trykt media. I tillegg hører vi ofte at kundene blir anbefalt NOD32 av venner og kolleger. Vi selger primært via underdistributører, men også større sluttkunder kan kjøpe direkte fra oss.

- Hvilken type forhandlere ønsker dere på dette agenturet?
- Vi søker alltid aktivt flere forhandlere og er interessert i alle typer – både de som retter seg mot mindre kunder og større organisasjoner.

Bred målgruppe

- Hvem er aktuelle kjøpere?
- Ettersom produktene våre er lettanvendelige og ukompliserte å installere har vi mange sluttkunder som ikke er så teknisk avanserte. Eset forstyrrer ikke unødig og kommer ikke med falske varsler.

- Hvilke omsetningsmål har dere for agenturet?
- Jeg har ingen tall på det, men selv om salget går veldig bra i Norden kan vi alltids selge enda mer. I løpet av de siste tre årene har vi økt mye i hele Norden.

- Hvilke marginer og markedsstøtte tilbys?
- Det er ulikt og avhenger av hvor mye de selger, men først og fremst får de både støtte ved markedsføring og en reell prosentrabatt på alle salg. Vi vil ofte at forhandlerne tar hånd om support og støtte for at de skal få et tettere forhold til kundene, men de har alltid tilgang på gratis support via epost og telefon.

Les om:

Sikkerhet