Retter kritiske Microsoft-feil

Retter kritiske Microsoft-feil

Windows, Office, Media Player, Internet Explorer og SQL Server har fått kritiske oppdateringer.

Microsoft har gitt ut fire sikkerhetsoppdateringer som retter opp åtte svakheter. Alle åtte er karakterisert som kritiske. Oppdateringene gjelder Windows, Office, Windows Media Player, Internet Explorer 6, SQL Server og andre Microsoft-programmer, melder Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Én av sikkerhetsoppdateringene, kalt MS08-052, retter opp fem svakheter i GDI+-komponenten i Windows. Denne komponenten kom med Windows XP og er et av fundamentene for grafikken i Windows-versjoner etter XP. Med et falskt bilde på internett kan hackere utnytte svakhetene, og installere programvare som kan ta over Windows-maskiner.

LES OGSÅ: Små endringer i neste Windows Server

- Denne oppdateringen er den viktigste av de fire, sier Andrew Storms, sikkerhetsdirektør hos nCircle Network Security Inc, til Computerworld.com.

To andre oppdateringer, MS08-053 og MS08-54, blir av Storms sett på som mindre viktige. Disse fikser feil i Windows Media Encoder og Windows Media Player 11. Storms tror disse svakhetene er vanskelige å utnytte for hackere.

LES OGSÅ: Microsoft skal fikse andres feil

Den siste oppdateringen, MS08-055, tar seg av en svakhet i Office-verktøyet OneNote. Det hele gjelder protokollføreren "onenote://".

- Har ikke Microsoft lært? Det var mye snakk om slike feil i fjor, så hvorfor har de ikke sett mer på dette? sukker Storms.

Feilen ble oppdaget av en ekstern forsker.

Oppdateringene er tilgjengelige gjennom de vanlige oppdateringstjenestene til Microsoft.

Les om:

Sikkerhet