Rimelig overvåking

Rimelig overvåking

Miljøovervåking av for eksempel temperatur, fuktighet, spenning eller lekkasjer kan være viktig for it-utstyr. Vi har testet en enkel og kosteffektiv løsning.

Uptime Device SH-2+I er en IP-basert sentralenhet som leveres med sensorer for temperatur- og fuktighetskontroll (humidity). Den kan i tillegg utstyres med sensorer for varsling av vann (lekkasjer) og kontroll/måling av spenning. Løsningen kobles til nettverket og via en medfølgende programvare konfigureres IP-adressen.

I vår test var Windows Vista ikke noe heldig valg, og vi fikk ikke kontakt med sentralenheten. Det virket imidlertid knirkefritt da vi prøvde å kjøre det enkle konfigurasjonsverktøyet fra Windows Server 2003.

Etter at IP-adresse og korrekt subnett var tildelt, kunne vi skrive inn løsningens adresse i web-leseren. Der fikk vi opp administrasjons-grensesnittet og oversikt over temperatur og fuktighetsnivå.

Her kan man enkelt velge hvilken sensor man vil overvåke eller sette innstillinger for. Det er mulig å få vist endringer i disse nivåene via grafer, og man kan sette øvre og nedre grenser for varslinger ved hjelp av e-post. Selve løsningen beskyttes med passord og byr ellers på full SNMP-støtte, og det skal i tillegg være mulig å benytte SMS.

Løsningen støtter også DHCP-tildeling, og kommer i tre ulike versjoner. Den vi testet har en kombinasjonssensor for temperatur og fuktighet, slik at det er mulig å koble til enda en sensor. De to andre har separate sensorer.

I forkant har enheten lysdioder som gir statusinformasjon, mens den i bakkant har to sensorporter, en modemport og en Ethernet-inngang samt inngang for strømforsyning. Prisen ligger på rundt 3 000 kroner eks. mva.

Mer informasjon kan du finne på www.leteng.no

Slik ser brukergrensesnittet ut.

Les om:

Sikkerhet