Robin Hood-hackere i aksjon

Robin Hood-hackere i aksjon

Hacker-aktivister tapper kredittkort og gir til de fattige.

De beryktede hacker-aktivistene som kaller seg henholdsvis Anonymous og TeaMp0isoN har gått sammen om en kredittkort-svindelkampanje som har til hensikt å ramme bankene.

Utbyttet fra kredittkort-svindelen gis til veldedighetsorganisasjoner, hjemløse og folk som demonstrerer mot myndighetenes finanspolitikk, melder PC World USA .

Operasjon Robin Hood

De to hacker-gruppene kaller alliansen for pOisAnon og har døpt aksjonen sin for «Operasjon Robin Hood». Referansen er åpenbar: den engelske folklore-helten som stjal fra de rike og ga til de fattige.

– Operasjon Robin Hood har til hensikt å gi pengene tilbake til dem som er blitt svindlet av systemet vårt og – viktigst av alt – til dem som er blitt skadet av bankene våre, heter det i en kunngjøring fra pOisAnon denne uka.

Kredittkort-svindelen som disse gruppene hevder å stå bak, skal allerede være satt i gang. Penger er ifølge aktivistene tatt fra kort utstedt av Bank of America, Chase og CitiBank og levert til «de fattige som trenger det», heter det i kunngjøringen.

CitiBank undersøker påstandene, men er ikke klar til å komme med noen kunngjøring ennå, sier en talsperson for den europeiske delen av CitiBank, Amy Kornbluth, til IDGs nyhetstjeneste.

Visa Europe har så langt ikke besvart forespørselen om en kommentar, melder IDGs nyhetstjeneste.

Hackergruppene hevder at aksjonen ikke vil ramme kredittkortkundene, ettersom folk som blir utsatt for kredittkort-svindel, får pengene tilbake fra kredittkortselskapene og bankene.

Kundene kan få svi

Talspersonen for CitiBank påpeker imidlertid at reglene for dette er ulike i forskjellige land, og etter mellom 60 og 120 dager fra transaksjonen har funnet sted, har kundene vanligvis ikke krav på noen refusjon fra banken.

Ved mistanke om at man er blitt svindlet, må man derfor varsle umiddelbart, sier CitiBank-talspersonen.

Kredittkort-utstederne jakter dessuten på butikker og andre som godtar salg som gjøres med stjålne eller hackede kredittkort.

Hvis et slik kort for eksempel blir brukt til å kjøpe ulltepper til demonstrantene på Wall Street, kan butikken som har solgt teppene bli avkrevd beløpet, ifølge CitiBank.

Det skal også ha forekommet at veldedige foretak har måttet tilbakebetale penger til banken etter å ha mottatt donasjoner basert på kredittkortsvindel.

Ikke redd for politiet

– Vi er ikke redd for politiet, Secret Service eller FBI, heter det i en kunngjøring fra hacker-aktivistene.

De påpeker at «Operasjon Robin Hood» er en forlengelse av en tidligere kampanje kalt «Operation Cash Back», som oppfordret folk til å tømme bankkontoene sine for å straffe bankene.

Les om:

Sikkerhet