Saksøker Apple for piratkopiering

Saksøker Apple for piratkopiering

En gruppe kinesiske forfattere hevder Apple selger piratkopierte ebøker.

Søksmålet krever at Apple kompenserer for tapte salgsinntekter for de 37 verkene, og at Apple trekker verkene fra nettbutikken sin.

Saken ble godkjent i Beijingretten i går, ifølge en talsmann for de ni saksøkerne. Forfatterene håper på i overkant av 11 millioner kroner i erstatning. Dette skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Vanskelig å fjerne

Gruppen har forsøkt å få Apple til å fjerne verkene siden juli 2011, men Apple nekter å samarbeide, under påstand av at de ikke presenterte nok bevis på at verkene var ulovlig kopiert.

Apple har foreløpig ikke kommentert saken.

Andre kinesiske forfattere har også tatt kontakt med Apple om å få fjernet det de hevder er piratkopierte ebøker fra Apples App Store.

- De tar ofte to til tre måneder før de piratkopierte produktene er fjernet. Men en ny piratversjon dukker ofte opp i App Store igjen etter kort tid, sier Bei Zhicheng, talsmann for gruppen forfattere.

Populære bøker

Forfatterne anslår at de piratkopierte ebøkene har blitt lastet ned over en million ganger uten at de har sett noe til salgsinntekter. Apple har på sin side bedt gruppen ta kontakt med utviklere som legger ut produktene for salg i App Store, men kontaktinformasjonen for disse er ofte blank eller henviser til et nettsted som ikke har noe med hverken applikasjon eller utviklerne å gjøre, ifølge Bei.

- Hver måned finer vi nye piratkopierte verker på App Store, sier Bei.

Han legger til at gruppen planlegger nok en sak mot Apple over januar, på vegne av ti andre forfattere.

Les om:

Sikkerhet