Saksøker skjulte scareware-selskap

Saksøker skjulte scareware-selskap

Microsoft har fått nok og anmelder fem selskaper for "malvertising".

Microsoft har nå saksøkt fem ukjente bakmenn for utsendelse av "scareware". Det vil si programvare som utgir seg for å rette feil på pc-er, men som i realiteten er laget for å ta pengene dine eller hacke maskinen din. Ifølge selskapets blogg er dette første gang noen har gjort dette.

Noe av grunnen til at nettopp Microsoft saksøker, skal ifølge anmeldelsene være at dette har gått ut over blant annet MSN-sidene, samt sider som bruker Microsofts AdManager.

Vi skrev for et år siden om en trojaner som skjulte seg på MSN.no, og nettopp tilfeller som dette skal være det som har fått begeret til å renne over for Microsoft.

Microsoft har saksøkt de som kaller seg for DirectAd Solutions, Soft Solutions, qiweroqw.com, ote2008.info og ITmeter for å drive med det de kaller "malvertising". På bloggen kan du også lese alle de fem anmeldelsene.

"Svært viktig"

- Vi kjenner ennå ikke til hvilke spesifikke individer som står bak. Vi saksøker dem for å finne ut hvem som er ansvarlige og for å stanse dem, skriver Tim Cranton, juridisk konsulent i Microsoft, i blogginnlegget.

Han skriver at det å bruke loven er et av midlene selskapet vil bruke fremover for å stanse datakriminalitet. Fra før bruker de også teknologi, i form av sikkerhetsfunksjoner.

- Dette arbeidet er svært viktig, for det er annonser som hjelper internett til å holde seg gående, mener Cranton, og sikter til at scareware ofte later som de er legale annonser.

"Trussel mot industrien"

Denne uken ble New York Times offer for nettopp dette.

- Misbruk av nettannonse-plattformen er derfor en seriøs trussel mot industrien, og for alle kunder og selskaper som belager seg på gratis tjenester, skriver Cranton.

- Det er annonser som betaler tjenester som Windows Live, Facebook, Yahoo og MSN.

Les om:

Sikkerhet