Samarbeider om datasenter i nettskyen

Samarbeider om datasenter i nettskyen

Coromatic og Ventelo etablerer nytt datasenter for nettskyen i Oslo.

Næringslivets interesse for skytjenester gjør at behovet for sikker lagring av data øker. Det nye datasenteret vil derfor tilby bedrifter leie av plass til egne servere.

Realitet i 2012

- Vi har gått sammen med Coromatic om datasenteret. Dette er ingen fremtidsvisjon, men et komplett datasenter strategisk plassert på vår fiber og som skal åpnes ved årsskiftet, sier kommunikasjonssjef Heidi Egede-Nissen til IT-Bransjen.

Egede-Nissen er ikke i tvil om at det er stor etterspørsel etter de tjenestene datasenteret vil tilby.

- Vi ser at det er behov for datakapasitet og tjenester i nettskyen. Næringslivet ønsker å ta i bruk nye tjenester på en sikker måte uten å ha alle servere samlet hos seg, sier hun.

Avansert sikkerhet

Datasenteret vil være på cirka tusen kvadratmeter, og bestå av den mest avanserte sikkerhetsteknologien på markedet. Det er også lagt vekt på energieffektiv drift, spesialvegger, brannsikre soner og videoovervåking.

-Datasentret som vi etablerer for Ventelo kan derfor uten tvil kalles et grønt datasenter. Her benyttes svært energieffektive løsninger uten at dette går ut over sikkerheten på anlegget, sier Morten Christiansen, leder for Coromatic i Norge, i en pressemelding.

Med Ventelos fibernett strategisk plassert rett ved datasentret, vil kunder få enkel tilgang til den kapasiteten de har behov for.

-Datasentret er spesielt designet for å passe inn i Ventelos fibernett. Kundene skal primært stå for driften selv, men det kan også være aktuelt å kjøpe tilleggstjenester av oss, avslutter Myhrvold.

Les om:

Sikkerhet