Sammen for fengslet friprog-utvikler

Sammen for fengslet friprog-utvikler

Mozilla Foundation og Electronic Frontier Foundation går sammen for å få løslatt den syriske friprog-utvikleren Bassel Khartabil.

Den syriske utvikleren Bassel Khartabil ble, som en av mange, arrestert den 15. mars i år i Damaskus i Syria, melder Computerworlds nyhetstjeneste.

Han sitter fortsatt i fengsel i Syria, uten siktelse, rettssak eller dom.

Nå har Mozilla Foundation og Electronic Frontier Foundation (EFF) i samarbeid med fredsaktivister lansert en kampanje for å få 31-årige Khartabil løslatt.

#FREEBASSEL

Med kampanjen Free Bassel håper Mozilla og EFF kan overtale syriske myndigheter til å løslate Khartabil, eller i det aller minste slippe informasjon om hans helsemessige og psykologiske status.

Kampanjen har allerede fått støtte fra flere tusen nettbrukere over hele verden, i håp om å få løslatt friprogutvikleren.

I de fire månedene som har gått siden arrestasjonen har hverken familien til Khartabil eller venner og kollegaer mottatt noen som helst informasjon om hvorfor eller hvor han sitter fengslet.

Bare nylig er det blitt kjent, via løslatte fanger, at Khartabil skal sitte fengslet i Kafar Sousa i Damaskus.


View Larger Map

Det er svært bekymringsverdig, spesielt etter en nylig rapport som avslører omfattende bruk av tortur i syriske fengsler.

Respektert teknolog

Den 31-årige Khartabil, som også er kjent under navnet Bassel Safadi, var prosjektleder for det åpne CMS-systemet Aiki Framework da han ble arrestert.

Uten ham ved roret har arbeidet stoppet opp.

Han er forøvrig godt kjent i åpen kildekode-kretser på nettet som en respektert og dedikert teknolog og programmerer, og han har tidligere bidratt til mange forskjellige kjente prosjekter som Creative Commons, Mozilla Firefox og Wikipedia .

Kampanjen for å få Khartabil løslatt kan følges på Facebook, Twitter (hashtag #freebassel) og kampanjens nettsted.

Sikkerhet