Sandisk lanserer tryggere minnepinner

Sandisk lanserer tryggere minnepinner

Selskapet lover at deres to nyutviklede minnepinner skal gi små og store bedrifter tryggere lagring av data.

De omtrent syv centimeter lange minnepinnene er nemlig utstyrt med 256-bits kryptering i tillegg til passordbeskyttelse, og er kompatible med alle Windows-versjoner fra Windows 2000 til Vista. Lesehastigheten er på respektable 24MB/s, mens skriving går unna i 20MB/s, ifølge Sandisk.

LES OGSÅ: Kryptert harddisk for bærbare

Cruzer Professional er utviklet med tanke på små og mellomstore bedrifter, og privatpersoner som har et ønske om enkel beskyttelse av dataene som er lagret på minnepinnen.

Dette er den enkleste av det to nye minnepinnene og lar brukeren passordbeskytte deler av minnepinnen. Brukeren kan velge å sette av en prosentandel av den totale lagringsplassen, dermed kan minnepinnen inneholde både beskyttede og åpent tilgjengelige data.

Cruzer Enterprise er en mer avansert minnepinne som er utviklet for bruk i bedrifter, med høyere krav til sikring av sensitive data. Enterpise-modellene krever passordbeskyttelse av alle data som legges inn på minnepinnen, dermed vil ikke innholdet være lesbart for uvedkommende om minnepinnen for eksempel blir stjålet, eller noen mister den.

Sandisk har også lansert tjenerprogramvare, Cruzer Enterprise Central Management, som skal brukes sammen med de to minnepinnene. CMC gir tilgang til å hente frem tapte passord, samt å fornye, gjenopprette eller ta sikkerhetskopier av innholdet via nettverket.

Cruzer Professional kommer i tre forskjellige utgaver, med en, to eller fire gigabyte lagringsplass. Versjonen med en gigabyte vil koste 55 dollar, to gigabyte vil koste 95 dollar, mens versjonen med fire gigabyte vil koste 150 dollar.

Minnepinnene i Enterprise-serien vil bli noe dyrere. Versjonen med en gigabyte lagringsplass vil koste 75 dollar, mens to gigabyte vil koste 125 dollar, og fire gigabyte vil koste 185 dollar.

Sandisk har ikke offentliggjort noen pris for CMC-programvaren.

Ler mer om de to minnepinne på Sandisks nettside.

LES OGSÅ: Krypterer flyttbare medier

Les om: