Sånn går det når man lurer småbarn

"Sånn går det når man lurer småbarn"

Hundretusener av svenske passord kan havne på nett etter nyttårshack.

De store, svenske websidene Gratisgodis.se, Supergratis.se og Thomsson.net ble hacket denne helga. Og, som alltid i disse dager, passordlistene deres er publisert på web. Dette skriver den svenske bloggen Ajour , som peker til webstedet Flashback.org, hvor hacket ble offentliggjort, mest sannsynlig av gjerningsmennene selv.

«Kjære admin, sånn går det når man lurer småbarn med pyramidespill», var meldingen som ble lagt opp på siden Supergratis.se i jula. Også de andre sidene fikk nye forsider. Men viktigere: Passordlistene til websidene blir i skrivende stund løpende lagt ut på nettet.

LES OGSÅ:

Fisket passord fra Telenor-kunder

Thomsson.se er et webbyrå, og alle passordene til alle deres kunder ser også ut til å bli lagt ut. Til sammen er det snakk om flere hundre tusen passord.

Og som alltid i slike saker: Folk har gjerne samme passord knyttet til flere forskjellige typer webtjenester. Det betyr at passordene til tusenvis av epostkontoer, Facebook- og Twitterbrukere, samt jobbrelaterte tjenester nå mest sannsynlig ligger åpent tilgjengelig.

LES OGSÅ:

Slik må du tenke sikkerhet

Så, hvis du ennå ikke har funnet et godt nyttårsforsett: Sørg for at du har forskjellige passord på forskjellige tjenester i 2012.

Les om:

Sikkerhet