SAS får bruke biometri i Norge

SAS får bruke biometri i Norge

SAS Norge har fått tillatelse fra Datatilsynet til å ta og bruke fingeravtrykket ditt. Det blir et frivillig tilbud til norske SAS-passasjerer.

Myndighetene i Norge har pålagt flyselskapene å kontrollere alle som skal sjekke inn bagasje. For å gjøre dette raskest mulig har SAS Norge foreslått å bruke biometri, eller fingeravtrykkslesere. Det er nå gitt tillatelse fra Datatilsynet til å benytte denne teknologien, skriver SAS i en pressemelding

- Dette blir nå et tilbud til passasjerene som ønsker en raskere kontroll. De som heller vil vise legitimasjon kan gjøre det. I Sverige har SAS-passasjerene hatt dette valget lenge. Der har 98 prosent av de reisende valgt å bruke fingeren, mens to prosent ønsker å vise legitimasjon på den gamle måten, sier informasjonssjef i SAS Norge Thomas Midteide.

LES OGSÅ: Godkjenner mer biometri i Norge

Hos SAS koples ikke bildet av fingeravtrykket mot noe register. Bildet som tas ved utgangen sammenliknes kun mot bildet som ble tatt av fingeren da passasjeren leverte bagasjen. Når reisen er avsluttet slettes hele filen med bildene av fingeren. Bildet vil aldri bli lagret i noe register.

- Med tillatelsen fra Datatilsynet vil vi sette i gang arbeidet med å få biometri på norske flyplasser så raskt vi klarer. Snart kan passasjerene bruke fingeren som identifikasjon når de skal sende bagasje. Enkelt, sikker og frivillig, sier Midteide.

Les om:

Sikkerhet