Se nettangrepene som skjer akkurat nå

Se nettangrepene som skjer akkurat nå

Dette verdenskartet oppdateres hvert sekund.

Nettstedet Honeymap har et verdenskart med en oversikt over hvor mange nettverksangrep som skjer akkurat nå, hvor de er, og når de finner sted.

Hjemmesiden viser deg direkte alle de angrepene som blir registrert og rapportert til Honeynet-prosjektets-hjemmesider. Det skriver Computerworld Danmark.

Ved å fange opp angrepene er det mulig for utviklerne av prosjektet å fange opp malware som angriper. Dette gjør så utviklerne kan i ro og mak kan studere koden under.

Følg angrepet live

På nettsiden kan du holde tritt med de angrepene som prosjektets sensorer registrer og formidler videre til hjemmesiden.

Disse sensorene består av såkalte ”honey pots” som emulerer ulike tjenester. Disse simulerer blant annet http, ftp, tftp. MSSQL, MySQL, SIP (VolP) protokoller.

Dette betyr at ikke alle angrep som skjer vises på kartet, men altså de angrepene som blir registrert og blir videre-rapportert til Honeymaps nettside.

Hjemmesiden er laget av en non-profit organisasjon som kaller seg The Honeynet Project. Som mål har de å bruke all oppsamlet data til å utvikle sikkerhetsverktøy som kan brukes av både offentlige og private virksomheter.

Se Honeymap-kartet her!

Les om: